Onze vereniging

Jazz Dans Limbricht is een vereniging opgericht in 1982 als gymnastiekvereniging Limbricht.
Al snel kwam de nadruk te liggen op dans. Met ongeveer 100 leden tussen de 4 en 50 jaar oud, bieden wij als vereniging danslessen aan op verschillende niveaus. Iedereen is dus welkom!

Bij Jazz Dans Limbricht komt uiteraard de dansstijl ‘jazz’ het meest naar voren, maar dat neemt niet weg dat alle dansinvloeden terug kunnen komen tijdens het dansseizoen. Op deze manier worden onze leden geprikkeld en blijft elk seizoen vernieuwend en uitdagend. De nadruk ligt op pure ontspanning, maar naast onze recreatieve groepen hebben wij ook drie selectiegroepen. Zij nemen jaarlijks deel aan wedstrijden en verzorgen daarnaast ook optredens.

De thuisbasis van de vereniging ligt in Limbricht.
Doordat de vereniging door de jaren heen zo gegroeid is, worden de lessen nu verspreid over twee locaties gegeven:

  1. Gymzaal Limbricht: Klinkekoulsweg 11, 6141 BL Limbricht
  2. Gymzaal Sittard: Valkstraat 6, 6135 GC Sittard

Meer weten? Bekijk ons aanbod!

 
 
 
 
 
Onze leidsters

 

Marlou Bartholomeus

Hallo allemaal! Mijn naam is Marlou Bartholomeus, ik ben geboren op 9 januari 2001 en ik ben opgegroeid in Limbricht. Ik studeer aan het MBO als verpleegkundige niveau 4, later zou ik graag in het ziekenhuis willen werken. In 2017 heb ik mijn diploma “dansleidster niveau 1” van de KNGU behaald. Ik ben op mijn 4de begonnen met dansen bij Balletstudio Danzaira, dit heb ik 1 jaar gedaan. Uiteindelijk ben ik op mijn 5de bij Jazz Dans Limbricht terecht gekomen, destijds kreeg ik les van Suzan van de Bergh. Ik dans nog altijd met veel plezier, zowel in de recreatieve groep als in de selectiegroep! In het dansseizoen van 2016-2017 ben ik begonnen als assistent leidster bij kinderdans 1. Ik gaf samen met Suzan van de Bergh les aan onze allerkleinste danseresjes van de vereniging, dit heb ik 2 jaar met veel plezier gedaan. Sinds dansseizoen 2018-2019 ben ik leidster van kinderdans 1, dit hoop ik nog jaren te mogen doen! Kom gezellig eens binnen lopen, iedereen is van harte welkom bij Jazz Dans Limbricht!

Luca Boonen

Hallo, mijn naam is Luca Boonen. Ik ben geboren in Sittard op 7 september 1998 en opgegroeid in Born. Van kleins af aan dans ik al heel graag. Ik ben ooit begonnen als klein meisje bij Clara Lamar in een streetdance groepje in Sittard en later bij Swentibold Sittard omdat jazzdans mij erg aansprak. Doordat de middelbare school op een gegeven moment prioriteit kreeg, ben ik even gestopt met dansen tot iemand mij mee vroeg naar Jazz Dans Limbricht. De sfeer, de energie, het groepsgevoel, de stijl, alles sprak mij aan. Ik voelde me meteen welkom en sindsdien dans ik met veel plezier bij deze vereniging. Na 2 jaar stage te hebben gelopen als hulpleidster, ben ik officieel begonnen als leidster. Dit jaar zal ik lesgeven aan de tienerselectie. Ik kijk hier ontzettend naar uit. De kans om dansles te mogen geven, sluit mooi aan bij mijn PABO opleiding.
Ik hoop dat jullie, net zoals ik, een super gevoel ervaren om bij zo’n leuke vereniging te mogen horen en ik hoop jullie snel te zien in alle lessen!

 

Laura Keerssemeeckers

Mijn naam is Laura Keerssemeeckers, geboren op 30 mei 1998 in Einighausen. Zelf heb ik al een aantal jaartjes als lid erop zitten bij de vereniging. Jong begonnen, even gestopt en na korte tijd weer teruggekeerd om vervolgens niet meer weg te gaan. Naast het dansen heb ik de MBO-opleiding niveau 4 onderwijsassistent afgerond. Momenteel studeer ik HBO Pedagogiek in Sittard, zodat ik hierna het werkveld van het onderwijs in kan. 
Ik heb zelf ontzettend veel mooie en dierbare herinneringen kunnen opbouwen bij deze vereniging, zowel op als naast de dansvloer. Er is voor mij in alle jaren niks beter geweest dan het gevoel van samen met elkaar op de vloer staan, het applaus na een dans, de spanningen en zenuwen vorens wedstrijden en uitvoeringen. En boven alles het verband dat ontstaat tussen leden in een groep. Ik voel me dan ook vereerd en kijk er ontzettend naar uit om deze gevoelens en ervaringen door te mogen zetten komend jaar als leidster bij de jeugdselectie.

 

Lianne Martin

Hoi allemaal! Mijn naam is Lianne Martin en ik ben geboren in oktober 1996. In 2003 ben ik als 6-jarig meisje lid geworden van Jazz Dans Limbricht en ik ga nog altijd met veel plezier naar de lessen toe. In het seizoen van 2014-2015 ben ik gestart met vervanging binnen onze vereniging. Het jaar erna ben ik ondersteuner geweest in een groep en sinds 2016 heb ik mijn eigen groepen.
In 2015 heb ik mijn diploma behaald op het MBO als Pedagogisch medewerker. Vervolgens wilde ik graag verder studeren en heb ik in 2019 de opleiding ‘HBO Pedagogiek’ afgerond. Inmiddels ben ik werkzaam op een integratief kinderdagverblijf in Duitsland. Ook als danslerares wilde ik verder groeien. In 2014 en 2017 heb ik daarom de opleiding tot ‘Assistent dansleidster niveau 2’ en ‘Dansleidster niveau 3’ gevolgd bij de KNGU.
Ik wens jullie heel veel dansplezier bij onze vereniging!

 
Linda Martin

Linda Martin

Hallo allemaal! Mijn naam is Linda Martin en ik ben geboren in april 1999. Als klein meisje ben ik begonnen bij Jazz Dans Limbricht en ik ga nog altijd met veel plezier naar de lessen toe.
Tijdens het dansseizoen 2012-2013 ben ik begonnen maatschappelijke stage te lopen bij de kidsgroepen van Suzan. Dit vond ik erg leuk om te doen dus na deze stage heb ik nog 3 jaar mogen helpen. Hierna heb ik nog 2 jaar mogen meekijken bij een van onze selectiegroepen. Sinds 2018 sta ik als leidster voor de groep. Eerst alleen voor de kinderdansgroepen, maar inmiddels ook voor de jeugdselectie. Ik heb er zin in om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met dansen en ze zo de basis te leren. Zelf dans ik in de damesselectie. Naast dansen ben ik in 2019 afgestudeerd voor mijn mbo-opleiding Zorgtechniek. Inmiddels volg ik de hbo-opleiding Ergotherapie. Ik wens jullie heel veel dansplezier bij onze vereniging!

 

Chelsea Römkens

Hallo allemaal, mijn naam is Chelsea Römkens, ik ben geboren op 10 mei 2000 en ben opgegroeid in Landgraaf. Ik heb een havo-diploma en doe nu de dansopleiding op het CIOS in Sittard. Ik dans zelf al sinds mijn 7de jazz en vanaf mijn 14de ben ik begonnen met lesgeven in deze stijl. Met mijn opleiding hoop ik zelf veel te leren en dit over te kunnen brengen op mijn leerlingen en vooral het dansplezier door te geven in mijn lessen.
Door school ben ik terecht gekomen bij Jazz Dans Limbricht. Ik kende de vereniging wel al door wedstrijden. Hier merkte ik altijd al wat voor hechte gezellige en leuke vereniging Jazz Dans Limbricht is. Dus toen we via school te horen kregen dat zij een nieuwe trainster zochten heb ik zonder enige twijfel gemaild. Komend seizoen mag ik 3 groepen overnemen!! Dames van de Jazz4Fun, Jazz 3 en de Damesselectie ik heb heel veel zin om met jullie te gaan werken!! Lieve dansgroetjes van mij!!

 

Stephanie Visch

Mijn naam is Stephanie Visch en ik ben geboren in Amsterdam. Al vanaf heel jong danste ik zodra ik muziek hoorde. Dansen zit in m’n bloed. Met 4 jaar ging ik op balletles bij Scapino ballet en op m’n 12e ging ik op advies van mijn balletjuf naar de Nationale Balletacademie Amsterdam. In 1990 studeerde ik af op de Dansacademie Fontys Hogeschool Tilburg. Ik heb na mijn opleiding heel veel ervaring opgedaan in de ballet-, showbizz- & danswereld. Als professioneel danseres heb ik gedanst bij dansgezelschappen van o.a. Joop vd Ende, John de Mol Productions, Holland showballet, Lee Towers Ahoy, Penney de Jager, Colors Dance Company en in tal van andere TV producties en shows.
Na mijn dans carrière ben ik in Limburg komen wonen en begonnen met lesgeven. Dit doe ik sinds 2001 met heel veel plezier! Het mooiste vind ik mijn passie voor dans delen en doorgeven. Voor Jazz Dans Limbricht begin ik dit seizoen les te geven en ik heb er super veel zin in!

 

Lotte van Dijk

Mijn naam is Lotte van Dijk. Ik ben geboren in februari 1989. In 2009 ben ik afgestudeerd aan het CIOS als combinatiefunctionaris. Hiermee mag ik onder andere sportlessen/gymlessen geven bij verenigingen en basisscholen. Aangezien ik veel plezier beleefde in het lesgeven, ben ik vervolgens begonnen aan de PABO. In 2013 ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs.
Vanaf mijn vierde ben ik al actief in de danswereld. Ik ben begonnen als kind bij Jazz Dans Limbricht. Na wat korte uitstapjes naar andere verenigingen en dansstijlen, ben ik uiteindelijk weer terug beland bij Jazz Dans Limbricht. Vanaf 2007 ben ik actief als dansjuf. Sommige meiden in mijn groepen train ik al van jongs af aan, mijn band met de groepen en de vereniging is dan ook heel sterk. Ik vind het belangrijk dat de groep een team vormt. Dansen doe je namelijk niet alleen, maar met elkaar!

 
Simone Houben

Simone Houben

Mijn naam is Simone Houben, geboren op 9 april 1992. Ik heb altijd in Limbricht gewoond, maar sinds een aantal jaar woon ik samen met mijn vriend in Sittard. In 2014 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Pedagogiek en ik werk nu als pedagogisch medewerkster bij MIK Kinderopvang.
Sinds 2001 dans ik bij Jazz Dans Limbricht. In eerste instantie altijd in de recreatieve groepen, vervolgens ook in een van de wedstrijdgroepen. Daarnaast geef ik sinds 2008 dansles aan de kindergroepen. Op dit moment ben ik, samen met Noa, leidster van kinderdans 2 (7-8 jaar) en jazz 1 (9 jaar). Sportief met kinderen bezig zijn en hierdoor aan zowel de motorische als sociaal-emotionele én ritmische ontwikkeling werken, vind ik ontzettend leuk om te doen! Daarnaast zijn het ook twee hele gezellige groepjes met meiden waar ik iedere week met veel plezier naartoe ga! Ik hoop je snel een keer in mijn lessen te zien!