Informatie

Lesaanbod

Met en zonder danservaring, iedereen is welkom bij ons!

informatie aanbod danslessenKinderdans
Voor de allerkleinsten (vanaf 4 jaar) is er kinderdans. Al jaren een groot succes! Danslessen waarbij de kinderen spelenderwijs leren bewegen op muziek. Hierbij krijgen ze ruimtelijk inzicht en ontwikkelen ze gevoel voor ritme en motoriek. Bij de kinderdansgroepen wordt veel gebruik gemaakt van creativiteit en fantasie. Onze leidsters hebben hiervoor bijvoorbeeld de cursus Dansspetters gevolgd, waarbij ze geleerd hebben hoe ze het beste aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Door herkenbare kindermuziek te gebruiken tijdens het dansen, worden de kinderen gelijk enthousiast. In een tijd waarin kinderen vaak te weinig bewegen, is het van groot belang om juist al op jonge leeftijd te starten. Dans is een veelzijdige manier om kinderen te laten bewegen en tevens een leuke manier om ook op sociaal gebied te kunnen ontwikkelen.

Jazzdans
Vanaf 9 jaar is er de mogelijkheid om danslessen te volgen waarin meer aandacht wordt besteed aan technieken, inleving en vorm maar ook kracht en lenigheid. De lesopbouw krijgt een andere structuur waarbij gewerkt wordt met o.a. een warming-up, stretchoefeningen en techniekoefeningen. Ook wordt er elke les verder gewerkt aan een vaste dans. Invloeden vanuit verschillende dansstijlen komen bij jazzdans aan bod wat zorgt voor een brede ontwikkeling op het gebied van dans. Ook wordt er aandacht besteed aan samenwerking. Samenwerking is belangrijk bij het uitvoeren van de choreografie maar is nog belangrijker voor het bereiken van ‘dansplezier’.

Jazz-modern
Vanaf 16 jaar groeit een danser emotioneel en komt dans meer en meer voort vanuit gevoel. Wij combineren bij onze oudere groepen jazzdans daarom meer met moderne dans. Werken met ademhaling, zachte en vloeiende bewegingen, verplaatsingen en doorbewegen, alles komt langzaam bij elkaar en vormt een geheel. Techniek speelt hierbij een belangrijke rol en komt daarom ook elke les wel een keer aan bod in een oefening. Net als techniek is ook lenigheid en kracht van belang en zal er middels een warming-up en a-cross-the-floor ook aandacht worden besteed aan conditie. Kortom een veelzijdige les!

Jazz Fun
Onze Fun groep is laagdrempeliger en hier gaat het met name om een uurtje lekker bezig zijn met muziek en bewegen, niet teveel nadenken maar vooral veel doen! Het dansuur wordt gevuld met up-tempo nummers waarbij de conditie wordt aangesproken en de heupen worden los gegooid. Naast conditie wordt er ook gewerkt aan kracht en zullen basistechnieken voorbij komen. De laatste 20 minuten worden besteed aan een danscombinatie waarbij de verschillende elementen uit de les worden samengevoegd.

Selectiegroepen
De naam zegt het al: de dansers in de selectiegroepen worden geselecteerd vanwege hun talent. Hiervoor is naast danstalent ook veel discipline en doorzettingsvermogen nodig. Wanneer alles op zijn plek valt, kan een docent de beslissing nemen om een leerling uit te nodigen voor een auditie.
Selectiedansers zijn harde werkers, naast de selectietraining dansen ze meestal ook nog in een van de andere dansgroepen om zo genoeg te ontwikkelen. De focus ligt bij de selectiegroepen ook altijd op ‘eenheid’. De dansers staan er als groep en niet als individuen. Ze werken naar verschillende optredens en wedstrijden toe. Om deze reden zullen er gedurende het jaar verschillende choreografieën de revue passeren. Ieder vaak met een ander soort invulling.

Twijfel je of je kunt instappen in een groep of mis je nog informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina. Je kunt altijd een keer komen kijken én natuurlijk mag je vrijblijvend twee gratis proeflessen volgen. Direct aanmelden voor een proefles? Klik dan hier!
 

 
 
 
 
 

Lesrooster danslessen

informatie lesrooster danslessenLet op! In verband met het buitensporten zijn de lestijden van sommige groepen tijdelijk gewijzigd. Neem contact op met ons secretariaat voor meer informatie over de lestijden tijdens het buitensport-seizoen.

 

Maandag

18:00 – 19:00Kinderdans 27 – 8 jaarGymzaal: Limbricht
19:00 – 20:00Jazz 312 – 15 jaarGymzaal: Limbricht

Dinsdag

18:30 – 19:30Jeugdselectie16 – 19 jaarGymzaal: Limbricht
19:30 – 20:30Jazz 416 jaar eoGymzaal: Limbricht
20:30 – 21:30Damesselectie20 jaar eoGymzaal: Limbricht

Woensdag

18:00 – 19:00Tienerselectie 9 t/m 13 jaar9 – 13 jaarGymzaal: Limbricht
19.00 – 20.00Tienerselectie 9 t/m 169 – 16 jaarGymzaal: Limbricht

Vrijdag

18:00 – 19:00Kinderdans 14 – 7 jaarGymzaal: Sittard
18.00 – 19.00Jazz 19 – 11 jaarGymzaal: Limbricht
19:00 – 20:00Jazz 211 – 13 jaarGymzaal: Limbricht

Gymzaal Limbricht: Klinkekoulsweg 11, 6141 BL Limbricht
Gymzaal Sittard: Valkstraat 6, 6135 GC Sittard
Locatie buitensporten: Sportcentrumlaan 9, 6136 KX Sittard 

 
 
 
 
 

Contributie (dansseizoen 2020-2021)

Lidmaatschap bij onze vereniging is altijd voor een heel dansseizoen.
Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig: € 5,00

Onderstaande bedragen zijn per dansseizoen
Een lesuur per week:
 
Leden tot 16 jaar€ 96,00
Leden vanaf 16 jaar€ 126,50
  
Twee lesuren per week:
 
Leden tot 16 jaar€ 153,00
Leden vanaf 16 jaar€ 202,00

Indien er meerdere leden uit één gezin komen, dan geldt voor het 2e en volgende lid een korting van € 10,00.
Bij instroming later in het seizoen betaalt u uiteraard enkel voor de lessen vanaf het moment van inschrijving. De contributie wordt voldaan via een machtiging die u ontvangt bij inschrijving. De betaling wordt maandelijks geïnd over een periode van 10 maanden (juli – augustus vrij van betaling). Voor meer informatie over betalingen kunt u contact opnemen met onze penningmeester.

Onze bankgegevens zijn:
Rabobank Sittard
IBAN rekeningnr : NL24 RABO 0129 1037 13
t.n.v. : Jazz Dans Limbricht, te Limbricht

informatie contributie opzeggenOpzeggen lidmaatschap

Indien u het lidmaatschap wenst te beëindigen dient u dit 4 weken vóór het einde van het dansseizoen schriftelijk of middels een email aan ons secretariaat mede te delen. Bij niet tijdig opzeggen zijn wij genoodzaakt de contributie voor het nieuwe seizoen in rekening te brengen.
 

Verenigingskleding

Zoals alle dansverenigingen hebben wij ook een kledingvoorschrift:
Kinderdans 1 – kinderdans 2:

  • een zwarte lange suplex broek met platte naad aan de zijkant
  • een zwart mat lycra balletpakje met 3/4 mouw
  • roze vest met logo (deze worden éénmaal per dansseizoen collectief aangeschaft)
  • zwarte jazz-schoentjes

Jazz 1 – Jazz 2 – Jazz 3 – Jazz 4:

  • een zwarte lange suplex broek met platte naad aan de zijkant.
  • een zwarte katoenen top
  • Roze vest met logo (deze worden éénmaal per dansseizoen collectief aangeschaft)
  • zwarte jazz-schoentjes

De kleding is uitsluitend verkrijgbaar bij:
Django Dancewear
Hoofdstraat 12
6436 CE Amstenrade
Telefoon: 046-442 44 21
Email: info@djangodancewear.nl

Tip! Leden kunnen hier hun gebruikte verenigingskleding aanbieden. Zoekt u nog verenigingskleding, neem dan zeker eens een kijkje!

Het is voor iedereen verplicht deze kleding te dragen tijdens de uitvoering. Uiteraard mag deze ook tijdens de les gedragen worden, maar dit is niet verplicht.
Voor de selectiegroepen is er naast bovenstaande kleding ook verplichte wedstrijdkleding die voor eigen rekening zal moeten worden aangeschaft.
Meer informatie hierover kunt u vragen aan de desbetreffende leidster.
 

Sponsoren

Zonder sponsoren zou Jazz Dans Limbricht niet kunnen bestaan.
Onze hoofdsponsoren:

JB Event Services
Wassenbergstraat 23, 6132 HC Sittard
 

SaniDirect Heerlen
In de Cramer 98, 6412 PM Heerlen

Kusters Uitvaartzorg
Provincialeweg 33, 6141 AA Limbricht

 

Dols Storms de Verfzaak
Dr. Nolenslaan 149-B, 6136 GM Sittard

 
Royworks De Makelaar
Rijksweg Zuid 133, 6161 BJ Geleen

Passion4learning
Vrijheidslaan 6, 6141 BP Limbricht

Jac Salvino GLAS
Industriestraat 6, 6135 KH Sittard
 

ABC Adviseurs
Hofdwarsweg 49, 6161 DE Geleen

Andere sponsoren:
IJssalon De Kleine Haan
Bovenstraat 24, 6141 CD Limbricht
 

Cafetaria Lömmerich
Molenstraat 2, 6141 BH Limbricht

Mondzorg Centrum Limbricht
Raadhuisstraat 3, 6141 BG Limbricht
 

Intratuin Geleen
Egelantier 19, 6163 RB Geleen

Schep Balans
Beekstraat 30, 6141 BE Limbricht
 

Rijschool Ruber Sittard
Ringweg 15, 6141 LM Limbricht

Wil jij hier ook tussen staan? Stuur ons een berichtje via het contactformulier, voor meer informatie over onze sponsorpakketten!